Ga naar de inhoud

Reviews

REVIEWS

Lees hier de ervaring van deelnemers!

Cursisten aan Zhineng Qigong lessen, gegeven door Yvonne Hoeboer, aan het woord:

5/5
5/5
Voor mij is de Zhineng Qigong-les een moment waarop ik er bewust bij stilsta hoe het gaat met mijn lichaam en geest. Tijdens de les ontspant mijn lichaam en komt mijn geest tot rust. Yvonne combineert lichaamsoefeningen met het bewustworden en sturen van je energie (de Qi) - een hele fijne combinatie. De lessen zijn afwisselend, maar met een herkenbare structuur. Yvonne is erg bevlogen en stopt er steeds nieuwe elementen in die ze leert van Chinese leraren. Ik volgde de lessen eerst op locatie en sinds maart 2020 online. Eerst deed ik het online omdat het niet anders kon. Maar ik heb er bewust voor gekozen om de lessen online te blijven volgen - ik vind het prettig om de lessen in mijn eigen omgeving te volgen, en zonder reistijd.
Marjon
5/5
Zhineng Qigong geeft mij enorm veel ruimte. Ieder week weer opnieuw. Spanning lost op. Eventuele pijn verzacht of verlaat zelfs mijn lichaam. Alles stroomt, is lekker warm en eventuele verborgen emoties worden tijdig bevrijd. Zelfs voordat ik mij besefte dat ze mij belemmerden :-). En heerlijk ook, om keer op keer te ontdekken, dat ik energie mag tanken van een oneindige bron: het universele, de aarde en mijn omgeving. Dat gun ik iedereen, dan bestaat er werkelijk geen burn-out meer! Zhineng is een kadootje aan mijzelf. En ik besef mij hoe belangrijk Yvonne hierin is. Door haar enorm verfijnde aanwijzingen voelt het nooit als een oefening maar als een reisje door mijn lichaam. Door haar vertraag ik, ga ik vele lagen dieper.... Yvonne is een topper!
Inge
5/5
Ik heb de lessen bij Yvonne Hoeboer als fijn ervaren. Yvonne als begeleider hebben, is heel prettig. Ik vind dat ze de oefeningen goed uitlegt en begeleid. Knap hoe ze, toen Corona kwam, ze een succes gemaakt heeft van online les geven.
Annemieke
5/5
Ik ben twee jaar geleden begonnen met Zhineng Qigong bij teacher Lu. Het heeft me nu al heel veel gegeven. Al direct kun je met de oefeningen de diepte in. Wat me veel ontspanning en energie heeft gegeven. Maar ook de theorie en vooral de uitleg van Teacher Lu heeft zoveel kwartjes laten vallen hoe energie werkt. Hoe je jezelf en anderen kunt helen. Ook inzicht waarom dingen nog niet helen bij mezelf en anderen. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen. De online lessen Zhineng Qigong van Yvonne zijn ook heel makkelijk te volgen. Je kan ook direct het helende effect van Zhineng Qigong ervaren. Dus zeker een aanrader. Yvonne heeft ook de online cursus Reborn van Teachers Lu en Ling fantastisch begeleidt. Mocht je de komende lessen van deze chinese leraren willen volgen kom je met De leraren en Yvonne in een warm Qi bad.
Mary
5/5
Ik heb de online lessen van Yvonne als erg prettig ervaren. Het was een goede aanvulling voor de Reborn cursus. Door de Zhineng Qigong merk ik dat ik weer stukje bij beetje beter in m'n energie zit en dus actiever ben.
Mea
5/5
Ik volg inmiddels 7 jaar lessen ZQ, waarvan de laatste 2 jaar de lessen door Yvonne zijn gegeven. Het beoefenen van ZQ doet heel veel met het lichaam. De oefeningen zijn heerlijk om te doen, het is niet “zweverig” wat sommige mensen denken, en Iedereen kan de lessen volgen. ZQ kan je staand en zittend uitvoeren. Ook als je klachten hebt is ZQ juist goed om te doen. Yvonne zorgt er dan voor dat je de oefeningen op een andere aangepaste wijze kan uitvoeren en op deze manier leer je ook met pijn om te gaan. De lessen hebben mij fysiek zowel als mentaal sterk gemaakt mede door de uitleg van Yvonne waarom sommige oefeningen goed zijn voor bepaalde lichaamsdelen. Wat het extra leuk maakt is dat Yvonne ook persoonlijke aandacht aan de cursisten schenkt buiten de les om. Na mijn knieoperatie heeft ze advies gegeven welke oefeningen je thuis kan doen en kreeg ik een lief apje van haar dat ze tijdens de les ziet, ondanks pijn, dat je het uiterste uit je zelf haalt. Dat geeft jezelf weer kracht en ga je toch met plezier naar de les. Yvonne heeft nog steeds contact met haar chinese teachers en houdt ons op de hoogte als deze heren in Holland zijn voor het geven van workshops. Een workshop met een chinese teacher is een hele aparte ervaring en moet je een keer aan deelgenomen hebben in je leven. ik doe zelf veel oefeningen thuis. ZQ is onderdeel geworden van mijn leven en geeft levensplezier.
Ingrid