Ga naar de inhoud

Yvonne Hoeboer

Wie ben ik

Yvonne Hoeboer

Hierbij mijn verhaal van de vrouw achter Zhineng Qigong Flevoland.

Video afspelen

MIJN VORIG LEVEN

Analytisch, denken, goed kunnen leren dus zo hoog mogelijke opleiding, toch doen wat ik graag wil op dat moment. Zeevaartschool, varen en een technisch bedrijf runnen.

En ook: het altijd iedereen naar de zin willen maken, mijzelf daarbij uit het oog verliezen, altijd beschikbaar voor man, kinderen, bedrijf, werknemers en vrijwilligerswerk.

Liefdevol terugkijkend op een mooie tijd met man, prachtige zoons en bloeiend bedrijf, dankbaar voor de kansen en ondersteuning die mijn ouders mij gegeven hebben.

NU

Focus op Zhineng Qigong, voelen wat goed voor mij is. Bijzondere verbindingen maken, verbonden met collega teachers en beoefenaars over de hele wereld. Verbondenheid voelen vanuit mijn hart in relaties.

En ook: elke dag dankbaar voor mijn heerlijke huisje in de polder en voor de mensen in mijn directe nabijheid, die mij zeer dierbaar zijn. Diegenen die mij steunen met muziek (maken) en opbeurende woorden als ik het even niet weet.
Wil je lezen hoe mijn kennismaking met Zhineng Qigong verliep?  Bekijk de youtube film hierboven of lees verder onder mijn missie.

zullen we samen een stap zetten?

Mijn missie

  • Mensen van alle leeftijden, ziek of gezond, kennis laten maken met de unieke, meditatieve, bewegingsvorm die Zhineng Qigong is.
  • Lesgeven en mensen verder helpen op hun pad naar een gezond en harmonieus leven.
  • Al de bijzondere invalshoeken van verschillende Chinese leraren vertalen naar begrijpelijk Nederlands. Uiteindelijk is de kern hetzelfde.
  • Dagelijks delen en verspreiden van de opgedane kennis. Direct doorgeven wat ik leer van Chinese leraren.
dit is mijn ZQ verhaal, wat wordt jouw verhaal?

Kennismaking met Zhineng Qigong

1. Kies exact

Als meisje vond ik altijd alles leuk zolang het niet ‘eng’ was en wist ik echt niet wat mijn pad zou worden. Op mijn basisschoolrapport stond altijd het woord ‘behulpzaam’. Later kwamen beroepskeuzetesten uit op ‘iets met taal en/of cijfers’ en de tekst: 'Yvonne vindt heel veel dingen leuk' en dat is nog steeds zo. Kies exact was de slogan in mijn middelbare schooltijd, dus ging ik de Beta kant op, omdat ik het kon.

2. Blik op oneindig

Na een prachtige HBO tijd op de Hogere Zeevaartschool, een blauwe maandag varen en een baan bij de Technische Dienst van een ziekenhuis, nam ik het bedrijf van mijn vader over. Bijna tegelijkertijd trouwen, verhuizen en in verwachting van de eerste zoon. Jaren volgden van hard én met het hoofd werken en een huishouden draaiend houden. Geen tijd nemen voor enige introspectie, zoals zoveel mensen, gewoon doorgaan, blik op oneindig.

3. Zhineng Qigong

Tot ik in 2013 met Zhineng Qigong in aanraking kwam. Tijdens een lezing over Zhineng Qigong wist en voelde ik het meteen; dit wil ik doen. Vervolgens heb ik vanaf september 2013 geen les gemist van Alda Boerema, gedurende 3 jaar lang. Het besef dat ik mij verder in Zhineng Qigong wilde verdiepen, groeide, zeker na diverse workshops met Chinese leraren die Alda organiseerde. Tijdens de eerste workshop, najaar 2013, vroeg teacher Tao wat ZQ tot dan met ons gedaan had. Ik antwoordde spontaan dat ik mijn lach weer terug had.

4. Leraren opleiding

In 2016 besloot ik puur voor mijzelf de leraren opleiding bij Anne Hering te gaan volgen, gegeven door teacher Tao (deel 1) en teacher Wei (deel 2) en Anne met haar team. Al snel bleek dat mijn notities tijdens de lezingen bedoeld waren om deze kennis weer over te dragen en niet alleen voor mijzelf. Toen bleek dat teacher Wei voor deel 2 in oktober 2016 niet naar Nederland kon komen, besloot ik om naar China te gaan. (Iets met een berg en Mohammed?)

5. China 1e keer

In maart 2017 ben ik een maand naar de opleiding van Daohearts gegaan, in Qingcheng Mountains bij Chengdu. Het was mijn eerste kennismaking met teacher Xi en teacher Lu; teacher Tao kende ik en teacher Wei was ook daar niet aanwezig maar arriveerde 2 dagen voor mijn vertrek terug naar Nederland. Ze waren alle vier aanwezig bij mijn praktijkexamen, ook een moment om nooit te vergeten.

6. Les geven

Na terugkomst in Nederland was daar een maand later de oproep van Esther Speet. Zij ging naar het buitenland en zocht vervanging voor haar ZQ lessen. Onze hernieuwde kennismaking was mooi (toeval bestaat niet). In juni 2017 ben ik maar meteen in het diepe gestapt en reed vanaf toen wekelijks naar Almere om les te geven.

7. China 2e keer

Voorjaar 2018 wilde ik terug naar Chengdu voor het vervolg, door omstandigheden mocht dat niet zo zijn. In november van dat jaar heb ik de kans gepakt om naar de healing/healer retreat van Daohearts te gaan in Sanya. Wat een geweldige en soms ook overweldigende ervaring. Met ruim 100 mensen van over de hele wereld, gezond en heel erg ziek, heb ik bijzondere dingen meegemaakt. Dat schept een band; met verschillende van deze mensen heb ik nog steeds intensief contact.

8. Samenwerking

En weer, toeval bestaat niet, veel van de teachers uit andere landen die ik in Sanya heb ontmoet, kom ik nu, online, weer tegen. We werken intensief samen om te organiseren, vertalen en begeleiden van deelnemers aan deze bijzondere online cursussen van Chinese leraren.

9. Jou tegenkomen

Mensen van alle leeftijden, ziek of gezond, kennis laten maken met de unieke, meditatieve, bewegingsvorm die Zhineng Qigong is. Lesgeven en mensen verder helpen op hun pad naar een gezond en harmonieus leven. Al de bijzondere invalshoeken van verschillende Chinese leraren vertalen naar begrijpelijk Nederlands. Dagelijks delen en verspreiden van de opgedane kennis. Direct doorgeven wat ik leer van Chinese leraren.

Volg een gratis proefles

Ervaar zelf wat Zhineng Qigong voor je kan betekenen en geef je op voor een proefles of cursus.