Ga naar de inhoud

Zhineng Qigong

CHINESE BEWEGINGSVORM​

Wat is Zhineng Qigong

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die een positief effect heeft op je vitaliteit en gezondheid. De langzame eenvoudige oefeningen zijn door jong en oud aan te leren.

De fysieke bewegingen zijn mild rekkende, licht strekkende bewegingen in het lichaam. Hierdoor worden spieren en pezen ontspannen en verlengd. Alle ondersteunde weefsels, de huid, de bloedvaten, de meridianen en de organen worden ritmisch bewogen en gemasseerd. De bloedstroom en de lymfestroom worden hiermee ondersteund en geharmoniseerd, evenals de Qi stroom in de meridianen.

Het is uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. Door het beoefenen van Zhineng Qigong ondersteun je je gezondheid onder meer bij:

 • Slaapproblemen
 • Reumatische klachten
 • Nek-,rug- en schouderklachten
 • Hartklachten
 • Stressklachten
psychologist-z-06

Zhineng Qigong verenigt lichaam, geest en energie​

Dr. Pang Ming

Dr. Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qiging en grootmeester in verschillende qigongvormen. Daarnaast heeft hij zowel Westerse als Chinese geneeskunde gestudeerd en van daaruit ontwikkelde hij zijn ‘nieuwe medische’ qigongvorm.

Hij richtte een medicijnloos ziekenhuis op en daar werden de oefeningen grootschalig getest of effectiviteit. De resultaten waren spectaculair. De Chinese overheid heeft van de onderzochte Qigong vormen, Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.

dr-pang-ming-Zhineng-qigong Flevoland

Training en effectiviteit​

Zhineng Qigong verenigt lichaam, geest en energie. Zhineng Qigong ziet de mens als een eenheid die een harmonieus geheel vormt met de omgeving. Met het beoefenen van Zhineng Qigong werk je aan het tot stand brengen van die harmonie. In de oefeningen worden de bewegingen van het lichaam gebruikt om de geest tot rust te brengen, te observeren, te trainen en te vitaliseren.

De kracht van Zhineng Qigong ligt in de relatief eenvoudige oefeningen voor een sterk, krachtig en flexibel lichaam. Ze richt zich op de mogelijkheid om de eigen qi (energie) te beheersen. Alles valt of staat met de hoeveelheid (levens)energie je tot je beschikking hebt. Met de oefeningen vergroten we de energie in het lichaam en geest.

Én Zhineng Qigong doet meer dan alleen voor het lichaam zorgen. Ze leert je evenwichtiger om te gaan met emoties, geeft zelfinzicht, bewustzijn en brengt harmonie in je leven.

Dit is wat jij jezelf gunt door te kiezen voor Zhineng Qigong

persoonlijke ontwikkeling

Zhineng Qigong geeft verdieping

En verder helpt Zhineng Qigong om:

 • je lichaamshouding te verbeteren
 • je stressniveau te verlagen
 • overgewicht te verliezen
 • burn-out klachten te verhelpen
 • je concentratie te verhogen
 • je immuunsysteem te versterken
 • regie over je eigen leven te nemen
 • je lichamelijke klachten verminderen

Ervaar zelf wat Zhineng Qigong voor je kan betekenen en geef je op voor een proefles of cursus.

psychologist-z-05
neem ook gerust contact op met mij

Veelgestelde vragen:

Kan Zhineng Qigong mij helpen te herstellen van mijn burn out?

Als je gedoseerd en verstandig beweegt, helpt beweging enorm bij het herstel van een burn out. Neem nu contact met mij op en kom in beweging, want praten zonder te bewegen doet afbreuk aan het herstel. 

Ik zou zo graag eens een goede nacht maken zonder slaapproblemen. Wat kan ik hieraan doen?

Zhineng Qigong Flevoland nodigt je graag uit om samen  de oefening ‘Lift Qi Up Pour Qi Down’ uit te voeren.
‘Het resultaat? Bij iedere beweging voelde ik de spanning uit mijn lijf stromen. Ik begon diep te gapen. De energie kwam weer in een zachte stroom. De geest werd rustig. En na één oefening, kon ik even later wegzakken in een slapende toestand. ‘

Is Zhineng Qigong erkend als medisch werkzame behandeling?

Zhineng Qigong is door de Chinese overheid erkend als de meest helende vorm van de bestaande Qigong vormen. Bij meer dan 95% van de 300.000 onderzochte patiënten was de Zhineng Qigong training effectief of zelfs bijzonder effectief voor het versterken van lichaam en geest.